ΚΔΑΠ


Festival

Rosarte
Το ΕΚΦΡΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2006 με στόχο να συμβάλει ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της πολιτιστικής εκπαίδευσης εμπλουτίζοντας συνεχώς τα προγράμματά του, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους και κυρίως μεταφέροντας την αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό.


Το εκπαιδευτικό δυναμικό του ΕΚΦΡΑΣΙΣ, που αποτελείται από έμπειρους Καθηγητές έχει ταχθεί να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία τους με αμέριστη αγάπη και σεβασμό απέναντι στους μαθητές. Οι σπουδαστές του έχουν τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτύσσουν τις δημιουργικές και ερμηνευτικές τους ικανότητες μέσα σε ένα περιβάλλον που σέβεται και προωθεί την αξία τους. Αποτελούν μια ζηλευτή κοινωνία, που την χαρακτηρίζει η ευγενική άμιλλα και η αρμονία των σχέσεων. Το ήθος και το όραμα που συνοδεύει τις σπουδές τους είναι από τα στοιχεία εκείνα που σηματοδοτούν και το μετέπειτα έργο τους.


Ξεκινώντας από 6 μηνών...

Το ταξίδι στο ΕΚΦΡΑΣΙΣ αρχίζει από την ευαίσθητη ηλικία των 6 μηνών, όπου η Μουσική μαζί με τη μαμά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην νοητική και συναισθηματική εξέλιξη του παιδιού.


Συνεχίζοντας στα 3… (3 έως 6 ετών)

Εκτός από τη μουσική, τώρα ο Χορός η Ζωγραφική και το Θέατρο είναι ό,τι καλύτερο για αυτές τις ηλικίες. Μέσα από στις τέχνες οι μικροί καλλιτέχνες είναι σε θέση να αποδώσουν μοναδικά και ασύγκριτα την αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα τους. Τα οφέλη της επικοινωνίας της συνεργασίας και του σεβασμού στην ομάδα είναι σίγουρα τα κυριότερα στοιχεία για την περαιτέρω πορεία τους.


Ενώ νομίζουμε ότι πια μεγαλώσαμε… (6 εως 17 ετών)

Από τώρα ξεκινά η εντατική εκπαίδευση των παιδιών. Δίνουμε τις βάσεις με στόχο την άρτια εκπαίδευση που καταλήγει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων σπουδών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου. Εκτός από την απαραίτητη σχολική εκπαίδευση τα παιδιά έχουν ανάγκη να μεγαλώνουν μέσα από τις τέχνες. Τώρα είναι σε θέση πια, να γνωρίζουν τα εσωτερικά τους «θέλω» και εμείς οι γονείς οφείλουμε να τα ακούμε και να τους δίνουμε την ευκαιρία να τα καλλιεργήσουν φροντίζοντας έτσι για την υγιή ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία.


Μεγαλώνω και συνεχίζω να προσπαθώ για την ποιότητα της ζωής μου… (ενήλικες)

Κάθε άνθρωπος που αναζητά την ισορροπία στη ζωή ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει κάτι για τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ! Μέσα από τη ενασχόληση με τη Yoga και τις Τέχνες μπορεί να αντλήσει δύναμη, έμπνευση και ηρεμία ανταποκρινόμενος στους πολυποίκιλους ρόλους της καθημερινότητας, δείχνοντας στο οικογενειακό του περιβάλλον ένα υγιές πρότυπο.


Όταν έρθουν τα δύσκολα…

Η συνειδητοποίηση, η αποδοχή και η διαχείριση των προβλημάτων δεν είναι μια εύκολη υπόθεση… Συνηθίζουμε να απευθυνόμαστε στο γιατρό αν νοιώσουμε πόνο σε σωματικό επίπεδο, όταν πονάει η ψυχή μας όμως τι κάνουμε; Είναι επιτακτική η ανάγκη να εστιάσουμε στην αρμονική ενότητα σώματος, πνεύματος και ψυχής... Οι θεραπείες μέσω της τέχνης, η Μουσικοθεραπεία και η Χοροθεραπεία αποτελούν ειδικευμένες, μη λεκτικές τεχνικές θεραπείας. βοηθούν στην απελευθέρωση καταπιεσμένων συναισθημάτων και ασυνείδητου υλικού μέσα από τον συμβολισμό και την μεταφορά του προβλήματος σε μια καλλιτεχνική μορφή (αφήγηση, παραμύθι, χορός, αυτοσχεδιασμός, παιχνίδι, μουσικά κομμάτια, ζωγραφική). Έτσι, το άτομο (παιδί ή ενήλικας) ενθαρρύνεται να εξετάσει το πρόβλημά του από την ασφάλεια της αισθητικής απόστασης, να εξελιχθεί συναισθηματικά και να ξαναγίνει δημιουργικό, δίνοντας ένα υπαρξιακό νόημα στη ζωή και τις πράξεις του. Η θεραπευτική εμπειρία μέσω της τέχνης συντελεί στη δημιουργία πνεύματος αμοιβαίας αποδοχής, συνεργασίας και αναγνώρισης.


 
 

Κύκλοι Σπουδών - Σεμινάρια


Σύνδεσηhttp://www.ekfrasis.eu
ρολόγια