Χορός


Χορός Jazz

Τι είναι;

Χορός με στοιχεία κλασικού και σύγχρονου που δεν ξεχνά τις παραδοσιακές ρίζες του και το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από φολκλόρ στοιχεία για να εκφράσει τη χαρά και την λύπη των ανθρώπων. Έχει γρήγορους ρυθμούς, είναι πιο γήινος και χρησιμοποιεί πολύ τη λεκάνη.

Τι κερδίζουμε;

Ένα καλογυμνασμένο σώμα από την κορυφή ως τα νύχια και έναν ισορροπημένο ψυχισμό.

Πως είναι το μάθημα;

Διαρκεί 50  λεπτά κάθε φόρα ξεκινάμε με το ίδιο ζέσταμα και τελειώνουμε με μια χορογραφία που εκμεταλλεύεται τις ασκήσεις που έχουμε κάνει στο ζέσταμα.Αργεντίνικο Tango

Ένας χορός μαζί με την αντίστοιχη μουσική του, γεννήθηκε στην Αργεντινή πριν έναν αιώνα περίπου και κατά καιρούς διαδόθηκε πλατιά σε όλον τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη. Το αργεντίνικο tango είναι χορός ζευγαριού, όπου ο κάθε παρτενέρ έχει την ταυτότητα του. O άντρας την αρσενική και η γυναίκα τη θηλυκή. Ο χορός αυτός λοιπόν φέρνει τον άνθρωπο καταρχάς σε επαφή με την ταυτότητά του και έπειτα σε επικοινωνία με τον/την παρτενέρ του. Όλα αυτά μέσα από μια χορευτική φόρμα  όμορφη, κομψή, εκφραστική, η οποία έχει ατελείωτες δυνατότητες εξέλιξης ανάλογα με το σώμα και την ψυχή του καθενός.Η τέχνη του χορού για παιδιά

Ο χορός είναι η αρχιτεκτονική των κινήσεων. Τα παιδιά έχουν την φυσική επιθυμία να ανακαλύψουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας εκτός των άλλων μέσων και την κίνηση, η οποία υπογραμμίζει την πνευματική λειτουργία και προωθεί την διανοητική τους ανάπτυξη. Για αποτελεσματική και ουσιαστική εκμάθηση η διδασκαλία του χορού θα πρέπει να περιλαμβάνει: κατανόηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, κινητικών σχημάτων και αισθημάτων.
Η σωστή και ασφαλής διδασκαλία γίνεται από ειδικούς με γνώσεις και κατάλληλη εμπειρία με ανάλογη προσέγγιση κατά ηλικία. Η χορευτική παιδεία έχει πολλά να προσφέρει σε ένα παιδί, είτε ασχοληθεί επαγγελματικά με το χορό είτε όχι, διότι το βοηθά να κατακτήσει την επαγγελματική σταδιοδρομία καθώς και τη σωματική και πνευματική του αρμονία.Χορεύοντας ZUMBA !!!

Τι είναι η Ζumba;


Από την μακρινή Κολομβία η Zumba εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς και καθιερώθηκε ως η μοναδική τόσο ισχυρή κίνηση στη βιομηχανία του fitness. Το 2001 έγινε η νέα τάση dance - fitness σε όλη την Αμερική, ενώ το 2010 έκανε δειλά την εμφάνιση της και στη χώρα μας.

Η Zumba, η οποία ενσωματώνει Latin ρυθμούς και εύκολα βήματα, δημιουργεί ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη.

Η Zumba, λοιπόν, είναι με λίγα λόγια ένας διασκεδαστικός χορός, που μας βοηθάει να κάψουμε λίπος, να αποκτήσουμε ρυθμό και πάνω από όλα να διασκεδάσουμε. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι ένας χορός για τον οποίο δεν χρειάζεται να έχουμε προηγούμενη εμπειρία.FLAMENCO DANCE

Ένας χορός γεμάτος πάθος. Γεννήθηκε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία κατά τον 19ο αιώνα., ένας συνδυασμός τραγουδιού, κιθάρας και χορού που καθρεφτίζει την πολύπλοκη ψυχή της Ανδαλουσίας.

Ο συγκεκριμένος χορός βγαίνει από το σώμα, εκφράζει την ψυχή, είναι η γλώσσα του σώματος ένας τρόπος να αισθάνεσαι.

Το Flamenco είναι εκφραστικός χορός χαρακτηριστικός για τις έντονες κινήσεις των χεριών, το ρυθμικό χτύπο των ποδιών τους φραμπαλάδες, τα βολάν, τις καστανιέτες, τις βεντάλιες και το κοφτό χειροκρότημα των χορευτών. Το μάθημα δε βασίζεται σε κάποια χορογραφία, αλλά στον αυτοσχεδιασμό βάση του ρυθμού (palo).Αν κάποιος έχει υπομονή και επιμονή και θέλει πραγματικά να μάθει, δεν θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες. Το φλαμένκο σου δίνει την δυνατότητα να δεις τον κόσμο με αρμονία και να τον ερμηνεύσεις.

Αξίζει!!!


Κάθε Τρίτη Στο Εκφρασις 9.30-10.30μμ

Flamengo


 
 

Σύνδεσηρολόγια