ΚΔΑΠ


Festival

RosarteΖωγραφική

Ζωγραφική για ενήλικες

Στο τμήμα των ενηλίκων το πρόγραμμα αφορά  ασκήσεις σχεδίου εκ του φυσικού (νεκρές φύσεις, διοράματα) με μολύβια και κάρβουνα.

Στο β΄ εξάμηνο γίνεται η εξοικείωση με το χρώμα (τέμπερες, ακρυλικά) σε σπουδές τοπίου, πορτραίτου και φιγούρας.

Σημειώσεις εγχειρίδια παρέχονται από το ΕΚΦΡΑΣΙΣ

 


Ζωγραφική για παιδιά

Τα παιδιά, χωρίς να γνωρίσουν στοιχεία και αρχές του σχεδίου όπως ο τόνος ή η μέτρηση – μέγεθος, εκφράζονται δυναμικά προσφέροντας θαυμάσια σχέδια που είναι παιδικά.

"Πολύς καιρός, πέρασε πάνω από 60 χρόνια για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί".

Η χειρονομιακή, ελεύθερη, αβίαστη είναι εργαλείο για την ενσάρκωση μιας ιδέας, μιας πρωτότυπης αναζήτησης, είτε αυτό είναι πορτραίτο είτε οτιδήποτε άλλο.

Το παιδικό σκίτσο και το χρώμα χαρίζουν πάντα μια ιδιαίτερη συγκίνηση. Η σωστή θέση του εικαστικού παιδαγωγού είναι αυτή που θα επιτρέψει στο παιδί να εκφραστεί μέσα από ασκήσεις σχεδίου - χρώματος με διάφορα υλικά και μέσα (medius). Χωρίς πίεση στην αφομοίωση της μέτρησης και αναλογίας ο μικρός ή η μικρή στην ηλικία εικαστικός οδηγείται επίσης σε γνωριμία με τους τομείς της χαρακτικής και της γλυπτικής. Αργότερα, αναλόγως με τις κλίσεις του παιδιού, έχουμε σειρά ασκήσεων - σπουδών που καλύπτουν όλα τα στοιχεία και τις αρχές της αναλογικής σχεδίασης.

 

 
 

Κύκλοι Σπουδών - Σεμινάρια


Σύνδεσηhttp://www.ekfrasis.eu
ρολόγια