ΚΔΑΠ


Festival

RosarteBody Percussion & ΚάλανταΗ μουσική του σώματος, είναι η μουσική  που μπορεί να παράγει το σώμα μας και τα αντηχεία του μέσα από ρυθμικά παιχνίδια και καταλήγει σε μια μουσική χορογραφία.

 Το άτομο μαθαίνει  να επικοινωνεί καλύτερα με τη μουσική όπως και σε όλες τις ενασχολήσεις που η μουσική δρα. 

Η μουσική  του σώματος είναι η αφύπνιση του εσωτερικού μας ρυθμού Είναι η πιο παλιά και συγχρόνως μία ολοκαίνουργια τέχνη.

 

 Σε ποιους απευθύνεται: το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπάνε τη μουσική και ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή κίνησης.

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και παπούτσια χωρίς τακούνια, κατά προτίμηση αθλητικά.

Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα Διεξαγωγής: 17:30μ.μ.- 20:00 μ.μ

Ώρα Προσέλευσης: 15' πριν την έναρξη για τακτοποίηση οικονομικών

Εισηγητής :Simone Mongelli // Φωνητική προετοιμασία: Μαρία Λαμπιδώνη

 

Simone Mongelli: Μουσικός κρουστών, ντράμερ, Body Music performer, δάσκαλος.

Άριστος απόφοιτος Εθνομουσικολογίας (Ιταλία), και παραδοσιακών κρουστών. Έχει ιδρύσει διάφορα μουσικά projects, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και συνθέτες, σε στούντιο και live,

 στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, σε διάφορα μουσικά είδη (στην Ελλάδα με τον Θ. Μικρούτσικο, Ν. Μαμαγκάκη, D. Lynch, Ν. Τουλιάτο, Μ. Φαραντούρη, Β. Λεκκα, Ε. και Σ. Βουγιουκλή…)

Ασχολείται με το Body Music από το 2007, και έχει μελετήσει και ύστερα συνεργαστεί με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του είδους παγκοσμίως (F. Barba, M. Pollak, K. Terry, L. Petronio, J. Melendez…). Έχει δημιουργήσει με τα χρόνια μία έντονα προσωπική γλώσσα, βασισμένη κυρίως στην μελέτη και την γνώση των παραδοσιακών ρυθμών και ήχων.

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό Body Music άλμπουμ, BODYTERRANEAN, με πολύ σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, το οποίο παρουσιάστηκε σαν παράσταση στο IBMF το 2017, και από τότε έχει παρουσιαστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό με ενθουσιώδη αποδοχή κοινού και κριτικής. Σαν σολίστ και με τα δικά του projects (Kantu Korpu, Bodyterranean), τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος, ως καλλιτέχνης και δάσκαλος, στο IBMF, το μεγαλύτερο φεστιβάλ Body Music παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry.

Διδάσκει κρουστά και Body Percussion σε σχολές, εργαστήρια και σεμινάρια, όπως και σε ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις, στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες,. 
 

Κύκλοι Σπουδών - Σεμινάρια

Σύνδεσηρολόγια