ΚΔΑΠ


Festival

RosarteΕκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας

 

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να προσφέρει τις βασικές γνώσεις πάνω σε μια νέα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, όπως είναι η Χοροθεραπεία - Κινητική Θεραπεία.

Απευθύνεται σε:

Επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που θα επιθυμούσαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να χρησιμοποιήσουν κάποια στοιχεία της χοροθεραπείας στη δουλειά τους επαγγελματίες από τον χώρο της κίνησης, χορού, φυσικής αγωγής ή σε οποιονδήποτε θα ήθελε να κάνει μία γνωριμία με το αντικείμενο της χοροθεραπείας.

Επίσης, το πρόγραμμα αποτελεί βασικό προστάδιο για όποιον θα ήθελε να σπουδάσει το αντικείμενο ώστε να γίνει επαγγελματίας χοροθεραπευτής. Αναγνωρίζεται σαν Foundation Course - απαραίτητο για την εισαγωγή σε μεταπτυχιακά προγράμματα (Masters in Dance Movement Therapy) πανεπιστημίων της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ. Ακόμη, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάποιον να αποκτήσει γνώσεις χοροθεραπείας σε Ακαδημαϊκό επίπεδο, καθότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα ακαδημαϊκών σπουδών στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στο αντικείμενο αυτό.

Το σεμινάριο θα γίνει στον χώρο "ΕΚΦΡΑΣΙΣ",Σταδίου 15, Νέα Σμύρνη, Αθήνα, είναι διάρκειας 60 ωρών και θα γίνεται Σάββατο & Κυριακή κατόπιν συνεννοήσεως από τον Οκτώβριο – Μάιο

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1650€

Για την ταυτόχρονη παρακολούθηση του Εκ. Προγράμματος Χοροθεραπείας και Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης η τιμή συμμετοχής ειναι 2250€

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πληροφορίες

Κο. Δημήτρη Ζάχο

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΧΟΣ Μ.Α. Χοροθεραπευτής - Κιν. Θεραπευτής

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Εισάγονται οι σπουδαστές σε μερικές από της σπουδαιότερες θεωρίες της εξελικτικής ψυχολογίας. Μελετάται η ψυχολογική ανάπτυξη του του ατόμου από την βρεφική ηλικία στη παιδική, εφηβική μέχρι την ενηλικίωση. Εξετάζεται ένα εύρος διαφορετικών θεωριών όσον αφορά τη φυσική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και γλωσσική ανάπτυξη του ατόμου.

 

ΘΕΩΡΙΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Γίνεται μια εισαγωγή στις αρχές και θεωρίες που υποστηρίζουν τις Θεραπείες μέσω των Τεχνών, με σκοπό να κατανοήσει ο σπουδαστής τις βασικές ψυχοθεραπευτικές θεωρίες οι οποίες διέπουν τη χοροθεραπεία.

 

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Εισάγει ιστορικά τους σπουδαστές στην ανάπτυξη της χοροθεραπείας σαν ένα επάγγελμα της ψυχικής υγείας και προσφέρει θεωρίες για τη βασική κατανόηση του τι είναι χοροθεραπεία.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ( Laban Analysis )

Εισάγει τους σπουδαστές στις μεθόδους και τα συστήματα παρατήρησης και ανάλυσης της κίνησης, οι οποίες αποτελούν τη βάση για διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση στη πρακτική της χοροθεραπείας.

 

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (Αυθεντική Κίνηση - Σωματική Επίγνωση)

Η σχέση σώματος και πνεύματος είναι βασική στη κατανόηση της χοροθεραπείας. Η αυθεντική κίνηση και η ανάλυση της κίνησης βάση της θεωρίας του Laban αποκαλύπτουν τη σχέση μεταξύ σώματος, πνεύματος και συναισθήματος. Αυτά τα δύο μέσα χρησιμοποιούνται για την εξερεύνηση της ανάπτυξης του εαυτού μέσα από μία εσωτερική γνώση όπως καθρεπτίζεται στη κίνηση. Με την σωματική επίγνωση το σώμα βρίσκει ανακούφιση ενώ συγχρόνως μαθαίνει εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και προστασίας.

 

ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ

Γίνεται μια εισαγωγή στα κύρια διαγνωστικά χαρακτηριστικά διαφόρων πληθυσμών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, όπως για παράδειγμα αυτισμός, νοητική υστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς, αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχώσεις κ.α. και στον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο χοροθεραπευτής για την αντιμετώπιση κάθε κατηγορίας χωριστά.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι σπουδαστές παίρνουν μέρος σε μια σειρά συνεδριών ομαδικής χοροθεραπείας με σκοπό την καλύτερη κατανόηση αλλά και τη βιωματική εμπειρία.

 

ΕΡΓΑΣΙΑ 2000 - 2500 ΛΕΞΕΩΝ

Στο τέλος των μαθημάτων οι σπουδαστές θα πρέπει να παρουσιάσουν μια εργασία 2000 - 2500 λέξεων πάνω σ' ένα θέμα της δικής τους επιλογής που θα προκύπτει απ' όσα θα έχουν διδαχθεί.

 

 
 

Σύνδεσηρολόγια